Blåbär och hallonglass med marräng

Älskar den här somriga efterrätten, den är rätt mastig så se till att ha plats i magen ;)
Det börja med att jag hade äggvitor över som jag gjorde maränger av. Sen ville jag göra en efterrätt med maränger...
Receptet hitta jag på alltommat.se
Ingredienser:
5dl vispgrädde
1 liter blåbär och hallon
1 liter blåbär och hallon
2 äggulor
½ dl florsocker
ca 6st maränger
ca 6st maränger
Gör så här:
Vispa grädden hårt, blanda sedan i florsocker ägg och hälften av bären. Plasta insidan av en lång bakform. Varva gräddblandningen med krossade maränger och frys i minst 4timmar.
Ta fram glassen 45minuter innan servering, garnera med resten av bären och myntablad.
Ta fram glassen 45minuter innan servering, garnera med resten av bären och myntablad.
Powerbars

Äntligen har jag fått till bars som är goda och håller ihop tack vare: www.sandrasmatkrypin.blogspot.se
Jag la till och tog bort lite ingredienser beroende på vad jag hade hemma.
Ingredienser:
2dl havregryn
1dl blandade nötter
½ dl tranbär
2dl solrosfrön/kärnor
½ dl krossade linfrön
1dl blandade nötter
½ dl tranbär
2dl solrosfrön/kärnor
½ dl krossade linfrön
1msk kokos
½ dl pumpakärnor
½ dl pumpakärnor
½dl äppeljuice
3 äggvitor
50g mörkchoklad
Gör så här:
Ugnstemp: 125 grader
Mortla/hacka nötterna och pumpakärnorna, blanda sedan allt utom äggen. Vispa äggvitorna lätt och blanda sedan i dem. Jag mixade allt (en aning) med en stavmixer, då håller barsen ihop bättre. Tryck sedan ut massan på en plåt med bakplåtspapper, ca 1, ½ cm tjock. Grädda i 30 minuter. Låt det svalna innan du skär itu dem. Jag lyxa till det lite och doppade barsen i 85% choklad.
Nu kommer jag alltid ha en god energikick redo i väskan när magen börjar knorra. =)
Mortla/hacka nötterna och pumpakärnorna, blanda sedan allt utom äggen. Vispa äggvitorna lätt och blanda sedan i dem. Jag mixade allt (en aning) med en stavmixer, då håller barsen ihop bättre. Tryck sedan ut massan på en plåt med bakplåtspapper, ca 1, ½ cm tjock. Grädda i 30 minuter. Låt det svalna innan du skär itu dem. Jag lyxa till det lite och doppade barsen i 85% choklad.
Nu kommer jag alltid ha en god energikick redo i väskan när magen börjar knorra. =)