Bröd med svagdricka

Jamie Olivers ölbröd är underbart. Men denna gång använde jag svagdricka och bytte ut lite mannagryn mot rågsikt.
Ingredienser
30g jäst
1,5 msk honung
6, 1/4 dl svagdricka
8,5dl vetemjöl special
5dl mannagryn
2 dl rågsikt
1,5msk salt
Gör så här:
Rör ut jästen i honung och hälften av drickan. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Arbeta ihop degen, använd gärna händerna, dra i kanterna och tryck in mot mitten i några minuter.
Låt jäsa till dubbel storlek. Ca 1timme
Knåda degen så att mycket av luften försvinner. Dela den i 6 delar, rulla dem och tryck ihop dem i en form med borttagbara kanter. Låt jäsa till dubbel storlek. Nu kan du sätta på ugnen på 225grader
Grädda brödet i ca 25 minuter. Svårt att få det färdigt i mitten. Grädda gärna någon extra minut om du är osäker.
Ta brödet ur formen och låt svalna.