Surdegsbröd

Äntligen fick jag till det!! Brödet blev helt perfekt. Kombinerade 2 recept från Pain de Martin.
Allt som allt kommer bakningen ta ca 22tim så bra att sätta surdegen på morgon innan jobbet, gör sen nästa moment när du kommer hem och grädda på morgonen efter. Detta recept är till 2 bröd
Ingredienser surdeg
50g vetesurdegsgrund
100g vatten
30g rågsikt
60g vetemjöl special
Ingredienser deg
155g av surdegen (spara lite till nästa bakning)
500g vatten
550g vetemjöl special
200g rågsikt
1 tsk salt
Gör så här :
Blanda ingredienserna till surdegen och låt jäsa under lock eller plast i rumstemperatur 6-10 timmar, tills degen börjat bubbla.
Rör ihop ingredienserna till degen, knåda så lite som möjligt. Låt jäsa under lock eller plast i rumstemperatur 6-10timmar.
Fördela degen i 2 jäskorgar (mjöla ordentligt) eller på mjölad handduk låt jäsa i 1-2 timmar. Sätt på ugnen, 250 grader minst 30min innan gräddning. Lägg bröden på en varm plåt, häll lite vatten på en annan plåt längst ner i ugnen ( för en knaprigare yta) dags att grädda i 35min.