Julknäckebröd

Hittade först detta recept i Ica´s tidning (buffé) förra året, jag var tvungen att prova och alla som smaka det blev överlyckliga.
Jag och nog många med mig har trott att det är svårt att göra eget knäckebröd och få det riktigt knaprigt men detta recept var väldigt lätt, men man får verkligen passa dem för de bränns lätt.
Jag har naturligtvis tappat bort det förra receptet men efter lite letande på internet så hitta jag det :D


Ingredienser:
25 g jäst
2 dl vatten, fingervarmt
2-3 tsk pepparkakskrydda
1,5 tsk salt
1 msk honung
5 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl vetemjöl

Gör så här:
Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt pepparkakskryddan och rör lite till. Blanda i ca 1/3 av mjölet, honung och salt.
Tillsätt sedan resten av mjölet men spara lite till utbaket.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Knåda degen och dela den i 8-10 bitar beroende på hur stora bröd du vill ha.
Kavla ut så tunt du kan, nagga med en gaffel eller ta ett varv med en kruskavel och lägg över på plåtar.
Grädda i 5-10 minuter i 250 grader, lite beroende på hur tunt du har kavlat.
Låt svalna på galler

Avnjut med en tunn skiva julskinka på så är julen räddad! :D


RSS 2.0