Blåbär och hallonglass med marräng

Älskar den här somriga efterrätten, den är rätt mastig så se till att ha plats i magen ;)
Det börja med att jag hade äggvitor över som jag gjorde maränger av. Sen ville jag göra en efterrätt med maränger...
Receptet hitta jag på alltommat.se
 
Ingredienser:
5dl vispgrädde
1 liter blåbär och hallon
2 äggulor
½ dl florsocker
ca 6st maränger
 
Gör så här:
Vispa grädden hårt, blanda sedan i florsocker ägg och hälften av bären. Plasta insidan av en lång bakform. Varva gräddblandningen med krossade maränger och frys i minst 4timmar.
Ta fram glassen 45minuter innan servering, garnera med resten av bären och myntablad.
 
 
 
 

Powerbars

 
 
Äntligen har jag fått till bars som är goda och håller ihop tack vare: www.sandrasmatkrypin.blogspot.se
Jag la till och tog bort lite ingredienser beroende på vad jag hade hemma.
 
Ingredienser:
2dl havregryn
1dl blandade nötter
½ dl tranbär
2dl solrosfrön/kärnor
½ dl krossade linfrön
1msk kokos
½ dl pumpakärnor
½dl äppeljuice
3 äggvitor
50g mörkchoklad
 
Gör så här:
Ugnstemp: 125 grader
Mortla/hacka nötterna och pumpakärnorna, blanda sedan allt utom äggen. Vispa äggvitorna lätt och blanda sedan i dem. Jag mixade allt (en aning) med en stavmixer, då håller barsen ihop bättre. Tryck sedan ut massan på en plåt med bakplåtspapper, ca 1, ½ cm tjock. Grädda i 30 minuter. Låt det svalna innan du skär itu dem. Jag lyxa till det lite och doppade barsen i 85% choklad.
Nu kommer jag alltid ha en god energikick redo i väskan när magen börjar knorra. =) 
 
 

RSS 2.0