Köttfärslimpa

Tips på hur du får din köttfärlimpa härligt saftig och med en underbar smak :)

Du köper en påse med Fransk löksoppa som du blandar med köttfärsen (ersätter ströbrödet). Finns faktiskt ett recept på baksidan av påsen på köttfärsbiffar, men det går lika bra att göra en limpa istället.
Du lindar in limpan i bacon så blir den så god så.
Jag brukar alltid röra ner ett ägg eller 2 i färsen, så håller den ihop bra :)

Av spadet från limpan gör du en fantastisk gräddsås.
Prova! Lovar att du kommer tycka om det.

Chokladpaj

Aldrig hört talas om Chokladpaj innan min kille berätta om det. Så vi provade att göra en helt enkelt. Den känns väldigt krämig och lyxig.
 
Pajskal
125g smör
3dl mjöl
2msk socker
½tsk vaniljsocker
en liten skvätt vatten
Fyllning
250g mörk choklad (70%)
3 ägg
2msk mörk sirap
1½dl socker
1dl mjöl
½dl potatismjöl

 
Gör så här:
blanda ingredienserna till pajskalet tills det blir en degklump, tryck ut den i en pajform och grädda 5min i 200grader
Smält chokladen i vattenbad. Vispa socker och ägg pösigt, häll sedan i resten av ingredienserna sist chokladen.
Häll den i pajformen och grädda i 10-12min
Låt den kallna helt innan servering. (den kan gärna stå i kylen över natten)
Pudra på lite florsocker och vispa grädde, dax att avnjuta underverket!




Limé pannacotta

Denna efterrätt är väldigt fräsh och mumsig. Den fick jag hemma hos min kompis och jag blev så förälskad i den så jag måste dela med mig av receptet så ni också kan prova :)
 
Ingredienser:
2,5 dl grädde
2,5dl grekisk yoghurt
1 vaniljstång eller 1tsk vaniljsocker
3msk socker
3st gelatinblad
1st lime
1st apelsin
 
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Koka grädde och yoghurt med socker och vaniljen (glöm inte att skära stången på mitten och skrapa ur den goda vaniljen så det ger mycket smak, lägg sen i även stången i smeten medans allt kokas upp).
Smaka av röran med fint rivet skal och saft från frukterna.
Krama ur gelatinet och rör ner det i smeten tills det löst sig. Häll upp i 4 skålar eller glas och ställ i kylen några timmar, går jätte bra att göra desserten dagen innan servering.
Garnera med lite bär

Pasta med baconsås

En gammal klassiker man alltid tar till när fantasin tryter och man är hungrig för det här går verkligen fort att göra. Det roliga med denna rätt är att den kan varieras till det oändliga, det blir nästan aldrig samma, man tar det man har hemma helt enkelt. Så här blev min variant denna gång.

Ingredienser:
Bacon
Hericoverts
Mjölk
Lök
Vitlök
Pasta
(Skriver inte ut hur mycket av varje för det tar man lite efter smak)

Gör så här:
Koka pastan, när det är några minuter kvar så lägger du i hericoverten så de blir lite varma.
Stek bacon med finhackad lök och vitlök. Häll över lite mjölk så de täcker baconet.Red såsen (Blanda lite mjöl och vatten i ett glas, häll i det i pannan under omrörning) så den blir mysigt tjock.
Glöm inte att smaka av med kryddor.
Blanda allt till en härlig röra :D
Enjoy!
 

Wallenbergare

Det är ju så underbart gott med riktigt saftiga biffar med gräddsås och ärtor :D


Ingredienser:
400g kalvfärs eller blandfärs
3 äggulor
2dl vispgrädde
vitlök är alltid gott i
peppar o salt

 

Gör så här:
Blanda ihop allt och forma centimeter tjocka biffar.
Detta blir en väldigt kladdig färs så blöt händerna lite innan du formar dem.
Stek dem i en härlig mängd smör
(Spara stekfettet till såsen)
Gräddsås
Häll i 3dl grädde i pannan du stekt biffarna i. Smaka av med salt och peppar, lägg i en halv buljong tärning (kött, kalv) om du vill ha lite fylligare smak. Fixa en brun fin färg på såsen med lite soja.
Blanda lite mjöl med kallt vatten och häll detta försiktigt i såsen under omrörning tills den blir så tjock du vill ha den (såsen tjocknar något om du ska spara den till nästa dag) 

Serveras med potatismos och kokta gröna ärtor.


RSS 2.0