Wallenbergare

Det är ju så underbart gott med riktigt saftiga biffar med gräddsås och ärtor :D


Ingredienser:
400g kalvfärs eller blandfärs
3 äggulor
2dl vispgrädde
vitlök är alltid gott i
peppar o salt

 

Gör så här:
Blanda ihop allt och forma centimeter tjocka biffar.
Detta blir en väldigt kladdig färs så blöt händerna lite innan du formar dem.
Stek dem i en härlig mängd smör
(Spara stekfettet till såsen)
Gräddsås
Häll i 3dl grädde i pannan du stekt biffarna i. Smaka av med salt och peppar, lägg i en halv buljong tärning (kött, kalv) om du vill ha lite fylligare smak. Fixa en brun fin färg på såsen med lite soja.
Blanda lite mjöl med kallt vatten och häll detta försiktigt i såsen under omrörning tills den blir så tjock du vill ha den (såsen tjocknar något om du ska spara den till nästa dag) 

Serveras med potatismos och kokta gröna ärtor.