Päronmarmelad med havtorn och ingefära


Jag som trodde att jag inte gillar marmelad. Så fel jag hade. Skriver inte ut hur mycket socker och ingefära det ska vara för det kan man välja själv. Smaka dig fram. 

Ingredienser
3 större päron (5-6 små)
2msk havtorn
1/5 tsk riven ingefära
Syltsocker
Vatten

Gör så här:
Skala, dela och koka päronen i lite vatten tills de blir mjuka. Mosa dem med mixer eller potatisstomp. Tillsätt ingefära och börja med en halv dl socker. 
Koka havtorn några minuter i någon matsked vatten. 
Du vill inte använda själva havtorn bären då de är starka och har många kärnor. 
Häll bärvattnet över päronen, använd sil så du kan mosa bären i den, då får du med lite kött från dem också.

Värm glasbruken (i vattenbad eller ugnen) du vill ha marmeladen i. 

Låt vattnet i marmeladen koka bort en aning så det blir en passande konsisten. När den svalnat kommer den stelna ytterligare lite grann. 
Smaka av och häll sedan i det i den varma burken, kyl genast. 






NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?