Revbensspjäll med potatissallad



Ingredienser:
Tunna revben
Santa maria marinad orginal

1kg potatis
2,5dl gräddfil
1dl majonäs
1 gul lök
½ chili
1 vitlöksklyfta
gräslök


Gör så här:
Sätt ugnen på 225grader, lägg revbenen på en plåt och pensla dem med marinad på båda sidor, salta och peppra.
Stek dem i ugnen ca 40min på varje sida, pensla på lite av spadet när du vänt dem.
De är färdiga när köttet börjar krypa upp på benen.

Skär potatisen i bitar i valfri storlek, koka dem tills de är perfekt mjuka.
Finhacka lök, chili och gräslök.
Rör ihop alla ingredienser i en bunke (låt potatisen svalna en aning innan du blandar i dem)
Salt och peppar efter behag, kan även pressa i lite citronsaft om så vill.



Lax hollandaise

Detta recept fick jag av min kära vän Emma och det har blivit en återkommande favorit


20110915801
Ingredienser:
400g laxfilé
En påse Hollandaise sås eller gör egen (recept finns här i bloggen)
Spagetti eller annan pasta


Gör så här:
Lägg laxen i en ungsfast form, salta och peppra med citronpeppar. Tillaga den i 175grader i ca 15min
(brukar titta till den när dofterna börjar sprida sig i köket) 
Glöm inte att koka en lagom mängd spagetti (alltid svårt att säga hur mycket)
Tillred såsen och blanda den sen med den färdiga pastan

Sleva upp och toppa med en laxbit och valfri grönsaker


Ost gratinerad falukorv med vitkålsstuvning

Alltid gott med husmanskost :)

Ingredienser:
Falukorv
Lök
Tomat
Senap
Ost
Vitkål
Matlagningsgrädde
mjöl

Gör så här:
Lägg en bit falukorv i en ungsform och skär ca 2cm tjocka snitt i korven.
Varva tomat skivor och lök i snitten, pensla på lite senap av valfri sort och täck sedan korvens ovansida med ost.
Låt den stå i ugnen (200grader) tills osten är gyllenbrun.

Tärna vitkålen och låt den koka i några minuter, häll av vattnet och häll sedan på matlagningsgrädde, låt det koka upp.
Salta och peppra efter smak, Blanda lite mjöl med vatten så det blir flytande, red sedan av stuvningen så den blir härligt tjock.

Serveras med kokt potatis.


Food is Life!

Det här är en blogg om min tid i köket!
Allt härligt jag lagar kommer jag dela med mig av så ni kan få lite tips (även jag när fantasin tryter), jag vet hur tråkigt och svårt det kan vara att hitta inspiration vissa dagar.
Det blir allt från snabb vardagsmat till lyxigare trerätters.

Enjoy!


RSS 2.0