Tacobiffar
Brist på tid, ork och fantasi - gör enkla tacobiffar
Ingredienser:
400g köttfärs
1 påse tacomix orginal
2ägg
½dl mellangrädde
½ gul lök eller en bit purkolök
1 påse tacomix orginal
2ägg
½dl mellangrädde
½ gul lök eller en bit purkolök
Gör så här:
Blanda allt och forma till biffar eller järpar.
Stek och avnjut med tex kokt potatis och tzatziki
Blanda allt och forma till biffar eller järpar.
Stek och avnjut med tex kokt potatis och tzatziki
Grönpepparsås
Såsen gör allt!!!
Ingredienser:
3dl grädde
ca 10st hela grönpepparkorn
½ kött buljongtärning
redning
soja
ca 10st hela grönpepparkorn
½ kött buljongtärning
redning
soja
Gör så här:
Jag brukar göra såsen i pannan jag stekt köttet i (tex kassler eller fläskfilé) så blir det en god bas i såsen.
Häll på grädden, krossa kornen i en mortel (du får smaka av och se hur många korn det behövs) och lägg sen i dem tillsammans med buljongen. Lite soja för färgens skull och redning så den blir tjock.
Jag brukar göra såsen i pannan jag stekt köttet i (tex kassler eller fläskfilé) så blir det en god bas i såsen.
Häll på grädden, krossa kornen i en mortel (du får smaka av och se hur många korn det behövs) och lägg sen i dem tillsammans med buljongen. Lite soja för färgens skull och redning så den blir tjock.
Hollandais sås
Ja måste ju lägga upp recept på riktig Hollandais sås så min syster blir glad haha. Det är mycket lättare att göra än vad man tror
Ingredienser:
150g Smör
2 ägg gulor
2-3msk vatten
Citronsaft från ca en halv citron
2 ägg gulor
2-3msk vatten
Citronsaft från ca en halv citron
Smält smöret. värm lite vatten i en kastrull. Vispa ihop ägg vatten och citron i en skål eller kastrull (ej av alluminum)
sätt skålen över vattnet och vispa smeten tills den blir tjock. Sen häller du i smöret lite i taget under omrörning, se till att inte få med den gryniga sörjan som lagt sig på botten.
Färdigt, Nu är det bara att smaka av med salt och vitpeppar, kanske lite mer citron oxå.
Ta skålen från vattenbadet så fort du blandat allt annars skär sig såsen